Chefens Brev – Februari 2016

Verksamheten i förbandet har under de gångna två månaderna varit omfattande. Markstridsdagar, vinterutbildning, Cold Response 16, är bara några exempel där vi gjort framsteg och fått beröm för våra prestationer. Februari startade med ett möte i NOAK (Nätverk Officer Anställd Kvinna) där jag tillsammans med stabschefen och regementsförvaltaren fick en inblick i de aktuella frågor som där hanteras, tack för inbjudan! Ett utmärkt nätverk som jag vill slå ett slag för (som man finns möjlighet att delta vid särskilda tillfällen, gör som jag, tag chansen att delta i diskussionerna.)

Den andra februari genomförde Försvarslogistikchefen (FLOG C), förbandskontroll som genomfördes genom så kallade kategorivisa samtal, dialog med krigsförbandschefer och som avslutades med en genomgång med regementets personal i Götasalen. Det var många intressanta synpunkter som togs upp från både vår sida och hans. Ni som inte hade möjlighet att höra på honom i Götasalen kan läsa in i er på hans material. Vi kommer att utgå från det när vi jobbar med nya organisationen och då är det bra om hela förbandet är med på banan.

Vi på Trängregementet har kommit en bra bit i arbetet med FM 2025 (som är namnet på resan mot ”ett starkare försvar…”). Vi har nu i ett första steg brutit ner den information som Försvarsmaktens logistikchef pratade om till vår verksamhet. Tanken är nu att vi fortsätter med detta arbete ute på bataljon, kompani, pluton med benäget stöd från ”framtidskoordinatorerna” och oss i regementsledningen.

Den 12/2 genomfördes försvarsmaktråd Skaraborg i Lidköping, där planeringen för Försvarskonferensen i Skövde fortsatte. Konferensen genomförs den 18-19 april 2016 och fokus ligger på en fortsatt utveckling av civil-militär samverkan på ”nationell och regional/lokal nivå när det kommer till det konkreta arbete som behövs för att skapa en fungerande personalförsörjning.”

Cold Response 2016, var en av de största övningarna som Försvarsmakten gör i år, är avklarad och vi har fått en stor mängd nyttiga erfarenheter och kunskaper. Under inledningen av mitt besök i Norge så reste vi runt tillsammans med C FKL, Bgen Anne  Rydning. Vi hann med gemensamma besök både hos 1.Logbat men också vid RLL (Norgens regionala logistikledning. Jag hann även med att delta i verksamheten lite närmare, dels i stabsarbetet men också som ”TOLO-soldat”.  Att få prova på att vara figurant med en skottskada ger en fantastisk inblick i hur det är att bli omhändertagen i fält, en eloge till de soldater, sjuksköterskor och läkare som såg till att jag ”överlevde”.

I början av mars startade Försvarsmakten en egen träningsapp. Träning är inte bara en av de viktigaste hörnstenarna för ett jobb inom Försvarsmakten, utan även i livet utanför. Att ha en kropp som är stark, uthållig och rörlig ökar chanserna till ett bättre och friskare liv. Vad man tränar spelar egentligen mindre roll, det viktigaste är att man tränar och att man fortsätter att träna. Så ta chansen att utnyttja de tre fystimmar vi har och sprid informationen om vår app.

Nu när vi går mot ljusare tider har vi mycket att se framemot. Slutövning för BFU, krigsförbandsövning med 13:e och 22:a och övningen Våreld närmar sig snabbt. Här får vi chansen att öva förbandet i stor skala när vi tar in både t-anställda och pliktpersonal på krigsförbandsövningen.

I skrivandets stund pågår träning inför Högvakten för fullt och jag ser fram emot att möta er på Stockholms slott.

 

Väl mött i verksamheten!
Patric Hjorth
Chef Trängregementet

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.