Kamratföreningens vårutflykt 2017

Kamratföreningen genomförde torsdagen den 27 April ett besök vid verkstadsföretagen ”Ferrocon AB” och ”AB Furhoffs Rostfria” i SKÖVDE. Sexton förväntansfulla medlemmar samlades utanför Ferrocon AB:s lokaler kl . 0955. Peter Persson som är före detta officer vid T2 och sedan 2004 VD för Ferrocon AB hälsade oss välkomna. Året 2008 utsåg näringslivsforum i SKÖVDE/TIBRO Peter till årets företagare. Under Peters presentation av företaget fick vi kunskap om att all typ av konstruktioner i ”svartstål” (ej rostfritt)kan tillverkas. Dominerande verksamhet vid företaget är att konstruera och leverera optimerade transportrack för en mängd olika typer av komponenter till bla den svenska fordonsindustrin. En annan stor tillverkning är legotillverkning för främst för den mekaniska industrin. Företagets specialitet är stålkonstruktioner, i enstaka exemplar likaväl som i tämligen stora serier, då med korta ledtider och hög kvalitet. Efter rundvandringen i lokalerna bjöd företaget på en välsmakande trerätters lunch på Kavelbroskolan.

Efter lunchen tog alla en promenad tvärs över gatan till AB Furhoffs Rostfria. Björn Furhoff som är VD i rakt nedstigande led från grundaren av företaget hälsade oss välkomna. Vi fick veta att namnet Furhoff kommer från en sammansättning av namnet från två orter i Småland varifrån grundaren av företaget kom i början av 1900-talet. Företaget tillverkar produkter i rostfritt stål som också kan benämnas ”vitt stål”. Den dominerade verksamheten vid företaget är produkter inom VVS-området, inredning till storköket, eleganta diskbänkar för hemmamiljö till legoproduktion i rostfritt stål. Vi fick lära oss vad ordet duktilitet betyder. Detta är förutsättning för att bocka plåt. Under rundvandringen i företagets lokaler var intresset stort med många frågor. Planerad avslutning kl. 14.30 drog ut till efter kl. 15.00.

Båda besöken var mycket givande, vilket ger mersmak för framtida besök.

Vid pennan
Gustav Berggren

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait