Rapport från Trängträffen 2019

Något senfärdigt kommer här en rapport från årets Trängträff.

Fredagen den 5 oktober var det åter dags för Trängträff-Trängtruppernas samlade kamratföreningars årliga träff. Denna gång stodT4 Kamratförening (T4KF) för värdskapet, anförda av ordföranden Nils Olof Johansson, med benäget synligt bistånd av Arne Huléen och Gunnar Segerholm, därutöver säkert fler ”osynliga i kulisserna”. Träffen inleddes med en välsmakandelunch på Hotell Statt i Hässleholm (där vi tillresta var förlagda), T4KF ”stamställe”. Inalles kunde vi glädjas åt 51 totalt deltagare under träffen, där några endast deltog i delar av programmet. Deltagarna fördelades sig på kamratföreningarna med T1 10 st, T2/TrängR 2 st, T3 7 st och T4 30 st. Försvarets Logistikklubbs (f d Trängklubben) medlemmar återfinns bland de övriga KF. Efter lunchen bar det av med buss till Wanås Slott för guidad tur i dess konstutställning och därefter fri tid för besök i utställning och konstpark. Själv blev jag tillsammans med hustru och några kamrater professionellt guidad i konstparken av min gamle kurskamrat, T4:iten Olavi Olson. Åter från den andligt och lekamligt vederkvickande promenaden runt den i konstparken centralt belägna sjön bjöds vi på fika med nybakade kardemummabullar. Såå goda!! Därefter äntrades bussen för återfärd till Hässleholm och gott om ”egen tid” innan middagen begynte kl 1900. Middagen bjöd på en läcker trerättsmiddag, som inleddes med en snapsvänlig förrätt. Denna inbjöd till ett flertal snapsvisor, där man märkligt nog alltid kan glädja sig åt någon ny. Curt Sjöö höll ett värmande tacktal med en hyllning till det militära kamratskapet. Efter middagen samlades några i hotellets bar för fortsatt samvaro. På lördagsmorgonen kl. 0900 gjordes åter uppsittning i buss för färd till närliggande Kristianstad och en professionell guidning i Kristianstad av en före detta A3-officer. Vi fick under c: a1,5 timmars promenad en insiktsfull presentation av både Kristianstadsallmänna historia men framför allt dess militära dito. Kl. 1200 var vi åter på Hotell Statt för den avslutande lunchen. Där inbjöd T3Kamratförenings ordförande, Kjell Åströmmed sin sexhövdade delegation Trängens Kamratföreningar till nästa trängträff 2020 i Sollefteå. Preliminär tidpunkt är sista helgen i augusti (28–30/8 2010). BOKA TIDEN REDAN NU! Vi gladdes alla åt denna inbjudan och att traditionen med årliga Trängträffar med roterande värdskap består.

 

Tack T4Kamratföreningför en väl genomförd Trängträff 2019!

Vid pennan och kameran
Otto von Krusenstierna
Trängregementets och Kungl Göta Trängregementes kamratförening

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait