Armén 500 år – boka den 5 juni i Axvall

Du som är medlem i Skaraborgs regementes kamratförening, Götaträngarnas kamratförening, Fredsbaskrarna Skaraborg eller Garnisonsmusei vänner är välkommen till ett speciellt evenemang som kommer att genomföras senare delen av förmiddagen den 5 juni vid Garnisonsmuseet i Axvall.

Armén fyller 500 år i år och det skickas en budkavle genom Sverige som skall passera samtliga förband som funnits under dessa 500 år. Den 5 juni kommer budkavlen från Jönköping till Axvall där förbanden i Skövde garnison skall ta emot och underteckna budkavlen innan den skickas vidare till Karlsborg dit den anländer på Nationaldagen den 6 juni. Budkavlen skall slutligen överlämnas på Karlbergs slott i Stockholm den 17 juni till arméchefen i samband med att vi byter arméchef.

Representanter för arméns förband i Skövde, Hemvärnets musikkår Skaraborg och Skaraborgs Historiska Infanterie Regemente i tidstypisk utrustning kommer att vara på plats vid Garnisonsmuseet i Axvall. Någon gammal stridsvagn kommer säkert att dyka upp också.

Allmänheten kommer inte att inbjudas utan detta evenemang är till för de som får denna inbjudan. Vi hoppas att det kommer att vara ett intressant och givande evenemang och vi skulle bli mycket glada om du kunde delta.

Vi återkommer med exakt tid och program längre fram, men du kan redan nu boka in sen förmiddag den 5 juni i din almanacka. Efter eventet kommer Garnisonsmuseet att vara öppet för besökare.

Med vänliga hälsningar,

Garnisonsmuseet

www.garnisonsmuseet.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait