Trängträff 2016, 9-10 September

Lördagen den 9 september samlades 70 trängare och medföljande ur trängens fem kamratföreningar för årets Trängträff, den nionde i ordningen sedan traditionen inleddes år 2008.
Programmet inleddes kl 1200, efter enskild tillresa från trängrikets olika hörn, med lunch på JULA hotell i Skara. Förutom lunch fick deltagarna nöjet att njuta av JULA-familjen Blanks unika privata samling av konstverk av Sveriges största konstnärer: Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Bengt Lindström, Peter Dahl och Jenny Nyström, trevligt introducerad av hotellets receptionschef.
Därefter gick färden till Skövde för guidad visning av två enheter i den Volvofabrik, som tillverkar Volvos tunga dieselmotorer. I en inledande genomgång fick vi dels lära oss skillnaden mellan Volvo Truck Group och Volvo Cars (det senare ägs av Kina), dels allt som är värt att veta om den förra. Man kunde inte låta bli att känna sig stolt, både som Skövdebo och svensk. Därefter skedde en guidad tur i två delar av fabriken i två avdelningar. Tyvärr drog den ena avdelningen ut så på tiden att bytet fick ställas in, då fabriken stänger entrén kl. 1700.
Ev. besvikelse försvann dock snabbt vid samlingen på Götamässen till kvällens kamratmiddag. Där möttes vi av Trängoktetten, som under c:a 30 min underhöll oss med trängens marscher och lite brunnsmusik. Bongar och drinkar inköptes i den nya baren och sedan gick vi till ett väldukat och välsmakande bord i Trängsalen. Till förrätten sjöngs trängens samtliga åtta snapsvisor. Vid middagen erhöll trängbrodern, reservofficeren Guy Asterius, ur chefen för Trängregementet, överste Patrik Hjort, Försvarsmaktens reservofficersmedalj i guld. Middagen avslutades med ett musikaliskt divertisiment av en trehövdad lokal, mycket välljudande, grupp om två unga damer, ackompanjerad av en lika ung man på gitarr. Detta inslag var vice ordförandens i TrängR Kamratförening, Christer Rapp, personliga ”gåva” till trängträffens deltagare.
Sista programpunkt på årets trängträff var en guidad visning av Karlsborgs fästning, där vår mycket duktige och pedagogiske guide, pensionerade majorer vid flygvapnet (F6 i Karlsborg) Sture Carlsson, lagt sig vinn om att presentera så mycket som möjligt om Trängens historia i Karlsborg. Hela Trängträffen avslutades med lunch i Karlsborgs militärrestaurang. T4 ordförande, Nils-Olof Johansson, tackade arrangörerna för en mycket lyckad träff och Trängklubbens Olof/Olle Schylander tog över stafettpinnen för nästa Trängträff, preliminärt i Stockholm 2017.

Vid pennan och kameran,
Otto von Krusenstierna
TrängR och Kungl. Göta trängregementes Kamratförening

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait